TV-aksjonen 2020: Varaordfører søker digitale bøssebærere

Innhold

– Meld deg som digital bøssebærer og slå et slag for havet og miljøet, oppfordrer varaordfører Anders Christiansen.

TV-aksjonsleder Anders Christiansen

AKSJONSLEDER: Varaordfører Anders Christiansen oppfordrer birkenesingene til å støtte årets TV-aksjon ved å opprette en digital innsamlingsbøsse og være med og samle inn penger, eller gi et bidrag til en av bøssene som allerede er opprettet. 

Han er aksjonsleder i Birkenes for TV-aksjonen 2020 som går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Selve TV-aksjonen går av stabelen søndag 18. oktober, men det har vært mulig å gi bidrag til de digitale innsamlingsbøssene siden 5. oktober.

Digital innsamlingsaksjon

Mens TV-aksjonen vanligvis er en dør-til-dør-aksjon der bøssebærerne går på dørene til folk, vil nemlig innsamlingen i år foregå digitalt. Dette for å forhindre spredning av Covid 19-viruset.

– Vi lever i en annerledes tid, og det vil også prege TV-aksjonen. Dette året vil du ikke få besøk av en bøssebærer på døra. Du vil likevel enkelt kunne være med å støtte aksjonen, forteller Christiansen. Han oppfordrer birkenesingene til å gå inn på TV-aksjonens hjemmeside blimed.no. Der kan du både melde deg som digital bøssebærer, og du kan gi et bidrag til en av de lokale bøssene i Birkenes.

Gi bidrag til en lokal bøsse

– På blimed.no finner du en lenke du kan klikke på for å opprette en egen digital bøsse du kan bruke til å samle inn penger. Hvis du bare ønsker å gi penger, finner du en lenke for dette også. Da søker du opp Birkenes kommune, så får du tilgang til bøssene som er registrert på Birkenes. Gå inn på den bøssa du ønsker å gi til. Du kan gi via både vipps, kort og faktura, forklarer Christiansen.

De digitale bøssene vil bli delt på sosiale medier. Der kan man klikke seg rett inn på bøssa og gi.

Kan gi helt til 1. november

Det vil være mulig å gi til bøssene helt fram til 1. november. Varaordføreren oppfordrer skoler og skoleklasser, lag og foreninger og ikke minst næringslivet til å registrere seg med digital bøsse.

– Det hadde for en gangs skyld vært gøy å slå Lillesand i kroner gitt pr. innbygger sier varaordfører Anders Christiansen med et smil.

I den lokale TV-aksjonskomiteen har han med seg ordfører Gyro Heia, Arild Windsland, Mariane Sønju Hagestad, Christine Flaa Buene og Ann-Iren Møller.

WWF om årets TV-aksjon:

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene!

Havet er fantastisk. Det har gitt liv til alt levende på planeten vår. Men nå er havet truet. Heldigvis finnes det løsninger.

Med midler fra TV-aksjonen starter vi der problemet er størst: En fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Les mer om TV-aksjonen 2020 her:

TV-AKSJONEN 2020