Informasjon om vaksine og vaksinering

Informasjon om vaksine og vaksinering i forbindelsen med Covid19 pandemien i 2020-2021.

Disse vaksinerer vi nå

Gruppen som oppgis her er hovedgruppen som vaksineres. Det vil være glidende overganger mellom de ulike gruppene, og det kan ta flere uker før vi er ferdige med en gruppe. Dette henger sammen med hvor mange vaksiner vi får levert til kommunen.

Uke 24 og 25

Gruppe 8 (Alder 55-64 år)

Alle i denne gruppen skal nå ha fått SMS om timebestilling. Vi mangler dessverre noen telefonnumre. Er du over 55 år, men har ennå ikke fått tilbud? Da er det fint om du ringer vaksinetelefonen 475 06 943, mandag-fredag kl. 09.00-11.30.

Antall doser totalt: 420

Antall doser til førstegangsvaksinering: 286

Uke 26

Antall doser pr. i dag ikke tildelt.

Vi starter på gruppe 9 (Alder 45-54 år). De eldste i gruppen blir invitert først.

Vaksinerte pr. uke 23

Antall fullvaksinerte: 1128

Antall vaksinerte med én dose: 1485

Folkehelseinstituttet (FHI) melder at det i mai ikke kommer flere førstegangs vaksinedoser. Vaksinedosene som kommer skal, i henhold til FHI, gå til innbyggere som skal få dose 2,  inkludert helsepersonell som fikk AstraZeneca.

Uttalelse fra overlege Preben Aavitsland i FHI 06.05.2021:

«Vi regner med at vi i uke 18-21 har ca. 200.000 doser tilgjengelig, men de er i stor grad bundet opp i 2.-doser. De er reservert til folk som skal ha sin andre dose. Så i mai så vil det gå litt sakte fremover med nye personer som skal vaksineres. Men så fra juni, fra uke 22, vil vi få ca. 350.000 doser i uka – og da skal mye av det gå til 1.-doser. Da vil det gå fort. Gjennom hele juni og hele juli vil det gå veldig raskt».

1. Beboere i sykehjem
  2. Alder 85 år og eldre
  3. Alder 75-84 år
  4. Alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18¤ og 64 år med sykdommer/ tilstander med høy risiko for alvorlig forløp (merket med * i listen under).
  5. Alder 55-64 år med underliggende sykdom/ tilstand (se listen under)
  6. Alder 45-54 år med underliggende sykdom/ tilstand
  7. Alder 18-44 år med underliggende sykdom/ tilstand
  8. Alder 55-64 år
  9. Alder 45-54 år
  10. Alder 18-24 år og 40-44 år
  11. Alder 25-39 år

Folkehelseinstituttet anser at aldersinndelingen følger alderskohortene per år, dvs at personer som er født i samme år tilbys vaksine samtidig

Les mer om koronavaksine her: FHI

Registrering

Alle som er folkeregistrert i Birkenes kommune er nå lagt til i den digitale løsningen for timebestilling. Du vil motta en SMS med informasjon om timebestilling når det er din tur til å få vaksine.

Vi har mottatt lister over risikopasienter fra fastlegene i Birkenes kommune. Når det gjelder de som har en underliggende sykdom og fastlege i annen kommune, er det fastlegenes ansvar å oversende denne informasjonen til Birkenes.

Dersom du ikke er folkeregistrert i Birkenes kommune, men bor og oppholder deg i kommunen, må du selv registrere deg.

Registrer deg i vaksinekøen

På vaksinedagen

Vaksinen er gratis. Vaksineringen foregår på idrettshuset.

Vaksinetelefon

Dersom du har spørsmål om vaksinering og timebestilling, kan du ringe vaksinetelefonen på telefonnummer 475 06 943 mellom kl. 09.00 og 11.30.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan får jeg vite når det er min tur?

Du vil få en SMS fra "Helseboka" når det er din tur. Da må du trykke på lenken og bestille time. Vi jobber oss nedover i prioriteringsrekkefølgen fra FHI.

Vil vaksineringen foregå i ferietiden?

Ja, alle innbyggere må være forberedt på å bli innkalt til vaksinasjon i sommerferien.

Kan jeg få dose 1 og dose 2 forskjellige steder i landet?

Nei, du må få begge dosene på samme sted.

Kan man endre tidspunkt for dose 2?

Nei, på grunn av planlegging og organisering av vaksinering må du komme til planlagt tid. Ved medisinske tilfeller eller andre helt spesielle situasjoner kan du kontakte vaksinetelefonen: 475 06 943.

Kan vi sette oss på reserveliste?

Nei, vi har ikke reservelister. Ved avbestillinger kontakter vi andre i prioriteringsgruppen som vaksineres.

Jeg er forkjølet på vaksinasjonsdagen, hva gjør jeg?

Har du kun lette symptomer i nese og hals, kan du få vaksinen.

Kjenner du deg tungpusten og syk, bør du utsette vaksineringen.

Dersom du har feber skal du ikke komme til vaksinasjon.

Husk å gi beskjed til vaksinetelefonen om du ikke kan komme- 475 06 943.

Tidligere publisert informasjon

Ny informasjon om vaksinasjon – 26.05.2021

Vaksinetall og grupper

Informasjon om vaksinasjon 04.05.2021