Stor vaksineglede på sykehjemmet

Det var stor glede å spore hos både pasienter og ansatte på Birkenes sykehjem, da helsesykepleierne fra Birkenes helsestasjon satte de første koronavaksinene torsdag formiddag.

Første koronavaksine i Birkenes 3 - May Kristin og Gyro

FORNØYD ORDFØRER OG ENHETSLEDER: – Jeg er så himla glad for at vi er i gang. Dette er spennandes, og det er jo historisk. Det er jo starten på slutten på koronapandemien, sier ordfører Gyro Heia (t.h.), her sammen med enhetsleder ved Birkenes sykehjem, May Kristin Ødegård.

– Vaksine er verdens beste folkehelsetiltak, så det er en ære å få være med på dette, sier helsesykepleier Jorunn Eikeland Olsen. Hun har nettopp satt den aller første vaksinen mot covid-19 i Birkenes. Mottakeren var en av de 19 langtidspasientene ved Birkenes sykehjem.

– Vi har fått vaksiner nok til de fleste med langtidsplass på sykehjemmet. De som ikke får i dag, får i neste uke, opplyser enhetsleder May Kristin Ødegård.

Historisk

Hun kan forsikre at de første vaksinedosene som er ankommet kommunen er mer enn velkomne.

– Dette er en historisk begivenhet. Vi er så glade og letta. Dette er starten på slutten på marerittet, framholder enhetslederen. Hun kan fortelle at koronarestriksjonene har vært til stor belastning for så vel pasienter som ansatte ved sykehjemmet.

– Pasientene har vært redde, de har ikke kunnet ha besøk som de har villet, og de har vært nødt til å holde avstand, uten å kunne klemme eller holde sine pårørende i hånda. Vi har hatt pasienter i karantene som har vært isolert på rommet i ti dager, og de ansatte har vært bekymra for å dra med seg smitte inn på sykehjemmet, beretter Ødegård.

Beholder besøks- og smittevernrutiner

Når de mest sårbare pasientene har fått sin vaksinedose nummer to om tre uker, vil de ikke bli syke av covid-19-viruset, men de vil fortsatt kunne bli smitta og vil dermed kunne overføre smitte til andre. Sykehjemmet vil derfor beholde besøksrestriksjonene og smittevernrutinene inntil videre.

Første koronavaksine i Birkenes 1 - sprøytestikket

FØRSTE SPRØYTESTIKK: Helsesykepleier Jorunn Eikeland Olsenn setter den aller første koronavaksinen i Birkenes kommune i armen på en av langdtispasientene ved Birkenes sykehjem.

Første koronavaksine i Birkenes 2 - vaksineteamet

VAKSINETEAMET: Det var helsesykepleierne Cecilie Hodne (f.v.), Åshild Kylland og Jorunn Eikeland Olsen som fikk æren av å sette de første dosene covid-19-vaksine i Birkenes.