Sportsbua får penger til vintersportsutstyr

Utlånstilbudet i regi av Frivilligsentralen og D Goe Selskab er blant fem finalister som får et sekssifret beløp hver i støtte av Lykkeskillingen.

Sportsbua-åpning Anne Karin og Tyra Rachel

FÅR PENGER: Frivilligsentralens leder Anne Karin Haugstulen Tveide (t.v.) og prosjektleder for D Goe Selskab, Tyra Rachel Torp-Bangsund, under åpningen av Sportsbua 1. juli i år. Nå får de penger til å handle inn vintersportsutstyr. (FOTO: Birkenesavisa)

– Helt fantastisk! Vi jubler, utbryter Tyra Rachel Torp-Bangsund. Som prosjektleder for den kommunale kafeen og bruktbutikken D Goe Selskab er det hun som har ført søknaden om støtte fra Lykkeskillingen, Spareskillingsbankens årlige gavedryss, i pennen. Søknaden ble sendt i september. Sist uke kom svaret. Det forteller at Sportsbua, hvor birkenesingene kan låne sports- og friluftsutstyr, har fått innvilget søknaden om støtte. Den nøyaktige summen er ikke offentliggjort ennå, men på bankens hjemmeside opplyses det at «Beløpene «ramlet på plass» av seg selv basert på budsjettet som var oppgitt og det det ble søkt om i innsendt søknad.» Det kan tolkes som at de fem finalistene får omtrent summene de har søkt om. Sportsbua søkte om 350.000 kroner. Dermed ligger det an til en solid utvidelse av utstyrsparken som små og store birkenesinger kan nyte godt av.

Vintersportsutstyr

– Det betyr at vi kan kjøpe inn utstyr til vinteraktiviteter i første omgang. Og hvis det blir penger igjen, kan vi også kjøpe litt andre ting som innbyggere har etterspurt, bekrefter Torp-Bangsund. Hun kan fortelle om jevn pågang av sports- og friluftsinteresserte birkenesinger siden Sportsbua åpnet dørene i Frivilligsentralens lokaler i sørenden av Birkeland frikirke 1. juli.

– Det som har vært mest populært hittil er SUP-brett og hengekøyer, men vi har også sykler, sparkesykler, campingutstyr, tursekker, fiskeutstyr, redningsvester og et variert utvalg av uteleker som boccia, frisbeegolf, kubbespill og så videre, beretter prosjektlederen. Alle som bor i Birkenes kan komme innom og låne utstyr, og det er helt gratis.

Gavefond

Lykkeskillingen er en del av Spareskillingsbankens gavefond. Her kjemper fem finalister om totalt 1,5 millioner kroner. Pengene går til lag, foreninger, prosjekter eller humanitære initiativ som gjør Kristiansand med omegn til et bedre sted å bo. De øvrige fire finalistene som får støtte av Lykkeskillingen i år er Frelsesarmeen gatefotball Kristiansand, junioravdelingen i Kristiansand golfklubb, Lauvåsen IF og Tinnheia Vel. De fem formålene vil dele potten på 1,5 millioner. Beløpene er fordelt slik:500.000 – 400.000 – 300.000 – 200.000 – 100.000.Hvem som får de ulike beløpene vil bli offentliggjort på en samling med finalistene 22. oktober.