Minneord over tidligere ordfører Kristen K. Flaa

Søndag 10. januar 2021 sovnet en kjær og dyktig politiker stille inn i sitt hjem.

Kristen K. Flaa

Kristen K. Flaa levde et langt og rikt liv, og ble hele 95 år gammel. Sammen med kona Gudrun bodde han de siste årene av sitt liv i omsorgsbolig på Birkeland.

Birkenes kommune var heldig å ha Kristen som sin ordfører i nesten 20 år, fra 1972 til 1991.

Han var kjent for sitt rolige og samlende vesen, som øverste leder av Birkenes kommunestyre. På veggen i kommunestyresalen er han foreviget med et flott bilde av en høyt respektert mann, et vitne om en lang politisk karriere.

Jeg var så heldig å få lov å bli litt kjent med Kristen i tiden fra jeg ble ordfører høsten 2019 og fram til hans bortgang. Allerede kvelden hvor jeg ble konstituert som ordfører besøkte jeg Kristen. Og det var tydelig at han var stolt over at hans parti igjen satt i ordførerstolen. I tillegg uttrykte han en glede over at Birkenes kommune endelig hadde fått sin første kvinnelige ordfører. Jeg kan ikke si annet enn at det var et varmende og minnerikt første møte.

Etter denne kvelden hadde vi noen gode prater både i hans bolig og under de daglige middagsmøtene i kantina. I disse samtalene fikk jeg innblikk i hvilket stort samfunnsengasjement Kristen hadde. Helt til siste stund fulgte han nøye med på hva vi i kommunestyret syslet med. Og han hadde tydelig omtanke for hele kommunen og brydde seg om hvordan utviklingen av kommunen ble ivaretatt.

Jeg må si det er vemodig at Kristen har gått bort, samtidig er det livets gang. Kommunen og innbyggerne var så heldige å få nyte godt av Kristens tid, lunhet, kompetanse og politiske engasjement gjennom alle hans år som ordfører og politisk aktiv i Birkenes kommune.

En stor ærbødig takk fra Birkenes kommune, for alle disse år, følger Kristen K. Flaa og hans ettermæle.

Varme hilsninger fra ordfører Gyro Heia på vegne av Birkenes kommunestyre og Birkenes kommune

Kristen K. Flaa og Gyro Heia

ORDFØRERMØTE: Tidligere ordfører Kristen K. Flaa sammen med dagens ordfører Gyro Heia.