Martin fikk Ungbirken

Martin Reiersen Jensen er en kar med mange jern i ilden. Torsdag ble han tildelt kommunens kulturpris Ungbirken.

Ungbirkvinner Martin Reiersen Jensen får prisen

PRISUTDELING: Martin Reiersen Jensen får overrakt prisen av kulturleder Wenche Flaa Eieland (f.h.), ordfører Gyro Heia og Utvalg for oppvekst, helse og velferd, som velger ut vinneren. Utvalgsleder Linda Hye, Jon Inge Holm, Ruth Kylland Martyinsen og Karl Sollie (skjult).

Ungbirken er Birkenes kommunes heder til ungdom under 25 år som fremmer kulturlivet i kommunen og/eller markerer kommunen positivt utad. Siden 1989 har både sangfugler, skiskyttere, fotballspillere og andte talentfulle birkenesungdommer fått prisen for fremragende prestasjoner og for å markedsføre Birkenes på en god måte.

Allsidig

Årets ungbirk burde føye seg pent inn i rekka av verdige vinnere, god med både ball og gitar, som han er. 17-åringen fra Nordåsen har deltatt i UKM og trakterer gjerne lyddisken under arrangementer i Birkeland frikirke.  Lede store arrangementer kan han også, og som leder i KRIK (Kristen idrettskontakt) og medhjelper på FRIENDS Ungdomsklubb i Frikirka er han veldig opptatt av å få ungdommer med på det som skjer på Birkeland.

Populær kar

Av venner blir Martin beskrevet som en blid og fornøyd gutt, samtidig som han er flink til å se og snakke med alle, noe som gjør ham populær i ungdomsmiljøet i Frikirka. Fotball er den store lidenskapen på idrettsfronten, men han klasker også gjerne til en volleyball når anledningen byr seg. Prisvinneren går nå andre trinn på Drotningborg videregående skole.

Prisen , som består av diplom, blomst og en gavesjekk på 5.000 kroner, ble delt ut før kommunestyrets møte i gymsalen på Engesland skole torsdag kveld.

Ungbirkvinner Martin Reiersen Jensen

ALLSIDIG: Martin Reiersen Jensen spiller både fotball og gitar. Her er han i aksjon på scenen under Birkenes Sparebanks store gratiskonsert på Tobias’ Jorde i 2019.