Kulturskolerektor med spesiell drøm

Innhold

Som musiker har Audun Ramo turnert under fjerne himmelstrøk. Nå drømmer han om å løpe Svalandsgubben!

Audun Ramo

– Jeg liker å springe i skauen. Da blir det mye lokalt, men jeg har en drøm om å stille opp i Svalandsgubben, bekrefter 36-åringen som har bekledd stillingen som rektor for kulturskolen BLINK siden midten av oktober. 36-åringen kommer opprinnelig fra Alta, men dialekten avslører at han er oppvokst lenger sør, nærmere bestemt i Melhus i Sør-Trøndelag.

Frilansmusiker

Nå bor han i Kristiansand med kone og to barn. Herfra turnerer han det ganske land – og utland – som frilans kontrabassist. Kulturskolerektoren har spilt med størrelser som Kjetil Grande, Nutopia, Aadal og jazzartisten Inger Marie Gundersen, for å nevne noen. Samarbeidet med sistnevnte brakte ham til Kina, Taiwan og Sør-Korea. I høst har han vært på DKS-turné (Den kulturelle skolesekken) med An.Kara (folkemusikk inspirert av forskjellige kulturer).

Velutdannet

Den nybakte rektoren har syv års universitetsutdanning innen blant annet musikkvitenskap og utøvende rytmisk musikk ved NTNU og UiA, og har jobba i kulturskole i ti år. Da han ble tipsa om det ledige rektorvikariatet hos BLINK, tenkte han at dét kunne være en spennende utfordring. Han har derfor tatt permisjon fra jobben som fagleder for rytmisk musikk og integrering og grunnskolesamarbeid ved Kristiansand kulturskole fram til sommeren.

Ny utfordring

– Dette er en mulighet til å prøve noe annet etter å ha jobba i kulturskolen i Kristiansand i ti år, en mulighet til å bryne seg på ekstra utfordringer og lære noe nytt, sier Audun. Han er fortsatt i en bli-kjent-fase i Birkenes, men har et positivt inntrykk av kommunen så langt.

– Jeg er blitt godt kjent med de ansatte i kulturskolen, synes de er en kjempegjeng. Det er mye kompetanse og entusiasme her, skryter han.