Høy nissefaktor på jordet

Innhold

Det formelig krydde av små og store nisser på Tobias’ Jorde da kulturkontoret og lag og foreninger inviterte til tradisjonell julevandring og julegrantenning første søndag i advent.

Julevandring 2019 1

NISSEDANS: Smånissene fra kulturskolen Blink gjorde stor lykke med dansen sin.

Fra den flotte utescenen går en jevn strøm av folk rundt jordet. Mange er kledd ut som nissejenter og nissegutter, noen har reinsdyrhorn på hodet, andre går i helt vanlige klær. Første stopp på veien er speidernes bål, hvor det er mulig å steike seg et pinnebrød og få kjøpt julenek til småfuglene.

Levende sauer

Neste post på julevandringa er stallen med ekte sauer og en sprell levende ponni. Rett ved siden av står barnekoret Soul Children og synger julesanger, for publikum og Josef og Maria med Jesus-barnet. Noen meter bortenfor står skiskytternissene med kurven full av klementiner. I svingen samler brannvesenets utrykningsbil med blinkende blålys små og litt større beundrere. Noen tør å ta imot brannfolkenes invitasjon til å prøvesitte brannbilen.

Nissedans

På scenen har barneidrettsgruppa i Birkenes IL nissetrim, der alle er velkomne til å hive seg med. Snart overtar kulturskolen Blink scenen med to flotte dansegrupper. Etter endt vandretur samler hordene seg foran scenen, hvor ordføreren bidrar med velvalgte ord for adventstida, før hun får folkehavet til å bli med på nedtellinga til tenninga av julelysene på den store julegrana.

Avslutning med et smell

Med Birkeland musikkorps som husband og et par Soul Children som forsangere lokkes publikum med på noen runder rundt treet, før det hele rundes av med ei heidundrende fyrverkeri i regi av Coop og Svea ved Kai Reidar Imenes. Først da kan kulturleder Wenche Flaa Eieland, utkledd som nissemor, ønske alle en god jul og vel hjem. I trygg forvissning om at julevandringa og julegrantenninga, den er kommet for å bli.

– Publikumsrekord? Ja, det kan godt tenkes, men det sier vi jo hvert år, smiler kultur-Wenche.

Flere bilder:

Julevandring 2019 2Julevandring 2019 3Julevandring 2019 4Julevandring 2019 5Julevandring 2019 6Julevandring 2019 7Julevandring 2019 8Julevandring 2019 9Julevandring 2019 10Julevandring 2019 11Julevandring 2019 12Julevandring 2019 13Julevandring 2019 14Julevandring 2019 15