Glad i mennesker og dyr

Gunn Elisabeth Fidje er glad i å jobbe med mennesker, men når hun skal koble av tar erfaringskonsulenten seg en tur med hunden i nabolaget – Heimdalstraktene.

Den opprinnelige kristiansanderen har nemlig bosatt seg på Væting.

– Jeg bodde i leilighet i Natveitåsen, men hadde lyst til å bo mer landlig, forklarer 47-åringen, som er utdanna innen reklame/grafisk design og har en bachelor i arbeids- og velferdsforvaltning etter fullført idrettsgymnas.

I arbeidslivet har hun prøvd seg som både vekter, barnehageansatt og integrasjonskonsulent, sistnevnte i Danmark. Hun kan også skilte med fartstid som nestleder og styremedlem i FO-studentenes (Fellesorganisasjonens) lokallag ved UiA.

Rusavhengig etter idrettsskade

I stillingen som erfaringskonsulent ved D Goe Selskab skal Gunn Elisabeth hjelpe mennesker som sliter med rus og/eller psykiske lidelser med arbeidstrening. Som tittelen tilsier har 47-åringen selv erfaring med rus, nærmere bestemt i 15 år. Hun ble rusavhengig etter å ha blitt behandlet for idrettsskade.

– Jeg drev fotball på høyt nivå, har landskamper på pike- og U20-landslag og ble faktisk uttatt til prosjekt OL ’96, forteller den tidligere Donn-spilleren, som måtte avslutte en lovende fotballkarriere på grunn av skader.

Tur og litteratur

Nå fyller hun fritida med lesing – helst krim – og turer i naturen med hunden.

– Jeg har tidligere hatt travhest, og håper å kunne ta det opp igjen en gang. Jeg har stor interesse for dyr, og er veldig glad i å gå tur. Jeg går daglige turer med hunden, og holder meg i form med det, forteller Gunn Elisabeth.

– Kunne ikke hatt det bedre

Jobben som erfaringskonsulent ved D Goe Selskab oppdaga hun på kommunens hjemmeside.

– Jeg tenkte at det måtte være en jobb jeg kunne trives godt med, jeg er jo glad i å jobbe med mennesker, forteller 47-åringen, som har vært en del av staben ved kafeen og bruktbutikken i sørenden av Birkeland frikirke siden 21. oktober

– Det er helt fantastisk! Jeg trives så utrolig godt med de jeg jobber sammen med. Kunne ikke hatt det bedre, smiler Gunn Elisabeth Fidje.

Gunn Elisabeth Fidje

TRIVES MED FOLK OG DYR: Den tidligere toppfotballspilleren Gunn Elisabeth Fidje har det som plommen i egget som erfaringskonsulent i Birkenes kommune.