Gjør desember lysere!

Bli med Skravlekopp-jentene Ingrid Remvik Leirvik og Venke Knutson og skap hyggelige menneskemøter i mørketida.

«Sammen i desember» er et prosjekt igangsatt av birkenesjenta og artisten Venke Knutson og hennes kollega Ingrid Remvik Leirvik i prosjektet Skravlekopp. Målet er å gjøre mørketida litt lysere på en trygg og smittevennlig måte.

– Altfor mange går lenge uten en prat med andre, noen kan gå en dag, en uke eller enda lenger uten å se et annet menneske eller muligheten til å snakke med en annen person. Nødvendige smitteverntiltak kan ha forverret denne situasjonen for mange. De vanlige møteplasser har falt bort, mange har hatt måneder alene på hjemmekontor, og flere har opplevd lang tid uten å få treffe familie eller venner, sier Ingrid og Venke.

Handler om menneskemøter

«Sammen i desember» handler om å skape flest mulig menneskemøter før jul, enten i form av fysiske møter, per telefon eller på video.

– Alle kan bli med på et treff som passer dem, enten det er i form av å komme seg ut av huset og gå en tur, eller i form av en telefonsamtale med en annen, kjent eller ukjent. Vi vet at alle vet om noen som kan ha glede av det. En nabo, noen i familien, en medstudent, en fra seniorsenteret der du bor, en nyinnflyttet, en kollega, en du vanligvis trener med, en gammel venn, ja, eller en ny venn, for saks skyld, legger Skravlekopp-jentene til.

Birkenes kommune er med

Birkenes kommune stiller seg bak kampanjen og oppfordrer så mange som mulig til å gå turer og sette av tid til en prat i desember.

– La oss gjøre desember litt mindre ensom for oss selv og andre. Vi oppfordrer til å ta med noen å gå tur sammen med, gjerne i sentrum og se på alle lysa, sette seg ned og skravle litt ved bålpanna (ta med ved) eller på benkene på scenen, foreslår kulturleder Wenche Flaa Eieland. Hun oppfordrer til å gå inn på nettsida til prosjektet "sammenidesember.no":