Erfaren erfaringskonsulent

Han er utdannet sykepleier og taktekker og har prøvd mye forskjellig innen både helsevesenet og byggbransjen. Nå er det rusarbeid og barnevern som gjelder for Roger Villy Robstad.

Roger Villy Robstad

ERFARINGS- OG RUSKONSULENT: Roger Villy Robstad på plass bak kafédisken hos D Goe Selskab i sørenden av Birkeland frikirke.

– Stillingen var interessant, jeg kan bruke meg sjøl litt som erfaringskonsulent, og så kjente jeg Nils Olav (Drivdal, kollega hos D Goe Selskab) litt fra før. Han anbefalte stilingen på det sterkeste. Og så holder jeg på med videreutdanning innen psykisk helsearbeid ved UiA, er svaret når vi spør hvordan Roger Villy havnet på lønningslista til Birkenes kommune. Hvis du har vært innom kafeen og bruktbutikken D Goe Selskab i sørenden av Birkeland frikirke den siste tida, har du garantert møtt ham. Med et varmt smil og iført knallrød t-skjorte med favorittlaget Liverpool på står han bak disken og serverer kaffe og baguetter.

Ruste seg i 20 år

Men livet har ikke alltid smilt til Roger Villy.

– Jeg ruste vekk tjue år av livet mitt, fra jeg var fjorten til jeg var fireogtredve. Selv om jeg klarte å jobbe i perioder og holde fasaden, brast fasaden mange ganger, forteller 52-åringen. Via rusmisbruket kom han i kontakt med hjelpeapparatet, som senere ble arbeidsgiveren hans.

– Jeg har jobba mye i psykiatrien, ved avrusningen på ARA, på Veksthuset på Gaustad i Oslo, i hjemmesykepleien og på sykehjem i Kristiansand, forteller kristiansanderen. I tillegg har han jobba som både taktekker, snekker og industrimontør, og med reparasjon av hjelpemidler hos Hjelpemiddelsentralen i Kristiansand.

Mange baller i lufta

Idag jobber han som nevnt som erfaringskonsulent i Birkenes kommune, med D Goe Selskab som arbeidssted. Herfra skal han også utøve jobben som ruskonsulent. I tillegg jobber han i det private barnevernet. 52-åringen er bosatt på Hånes med kone og to døtre, på 8 og 10 år. Likevel får han tid til å utøve favorittsportene golf og tennis. Vel, i alle fall sporadisk.

– Jeg har tennisalbue for tida, så det blir ikke så mye tennis, men jeg er med og drifter golfgruppa i Kirkens bymisjon, opplyser han. I skrivende stund er det temmlig nøyaktig halvannen måned siden han tok på seg Birkenes kommune-kappa. Det har vært en positiv opplevelse så langt.

– Jeg trives veldig godt. Gleder meg til å gå på jobb, og det er viktig. Jeg har gode kolleger og synes jeg er blitt veldig godt tatt imot. Overalt hvor jeg kommer er folk smilende og imøtekommende, framholder Roger Villy Robstad.