Det blir UKM!

Innhold

Det nærmer seg tida for årets store begivenhet for birkenesungdommen, og denne gjengen er klar til å lage UKM, på den ene eller andre måten.

UKM-komiteen 2021

UKM-KOMITEEN: Komiteen for 2021 har hatt sitt første pizzamøte på biblioteket, og satser på å arrangere UKM på en eller annen måte i 2021 også. Fra venstre: Kristian Flaa, Ella Espegren, Oda Emilie Hansen, David Nystøl Søhagen og Sigmund Flaa. Bak står klubbleder på Joker fritidsklubb, Gøran Frigstad. Fotograf er kulturleder Wenche Flaa Eieland, som også er med på arrangørsiden.

I år rakk UKM-komiteen og kulturkontoret såvidt å arrangere den lokale UKM-mønstringa før koronapandemien inntok landet. Fylkesfestivalen ble avlyst, og det har vært et spesielt år med veldig få arrangementer. Men i Birkenes planlegges det for at det blir UKM i 2021 også. Datoen er satt til fredag 12. februar. Om det blir et tradisjonelt arrangement med stor scene, proff lyd og lys og fullsatt birkeneshall, er foreløpig høyst uvisst, men UKM blir det.

– Det kan være at vi må tenke alternativt, det er litt avhengig av koronarestriksjonene, men vi vil uansett prøve å få til vår lokale UKM på en eller annen måte, lover UKM-komiteen. Plan B er å lage en digital forestilling fra Valstrand kulturarena.

– Gå inn på www.ukm.no og meld deg på, lyder oppfordringen fra komiteen. Påmeldingsfristen er 1. februar.

UKM for 26. gang

I 2021 vil det være 26. året UKM arrangeres i Birkenes.

– Det har vært noen fantastiske år der mange fantastiske ungdommer har fått muligheten til å boltre seg på en proff scene med topp lyd og lys. Ungdommene har fått vist sine talenter innen ulike sjangre som musikk, dans, film, kunst og så videre, og ikke minst har mange ungdommer fått være med på å planlegge og gjennomføre arrangementet, som programledere, teknikere og scenearbeidere, sier kulturleder Wenche Flaa Eieland.

– Ved å være med på UKM har mange unge fra Birkenes opparbeidet seg god kompetanse og fått utvikle sitt talent, påpeker hun.

Åpent for alle mellom 10 og 20 år

Kulturlederen håper å se mange, både nye og mer erfarne deltakere, på scenen eller foran kamera 12. februar.

– Alle mellom 10 og 20 år kan melde seg på med nesten hva som helst, bare det kan kalles et kulturuttrykk og ikke krenker noen, opplyser Wenche. Sceneinnslagene bør ikke være mer enn 4-5 minutter lange, men ellers kan man stille opp med det meste; sang, film, dans, monolog, rap, band, soloinstrument, turn, show. You name it.

Mange muligheter

På kunstutstillingen kan du stille opp med alt som på en eller annen måte kan stilles ut eller vises på skjerm; tegning, maling, foto, installasjon, skulptur, søm, strikk, tre-/metallkunst, film, smykker osv.

– Finn fram kunst du har laget tidligere – kanskje på kunst og håndverken på skolen? – eller bruk de mørke vinterkveldene til kreativt arbeid, oppfordrer Wenche Flaa Eieland.

– Vi gleder oss til å se hva ungdommen kan, avslutter hun.