Bli med på søppelplukkedugnad!

Oppfordringen kommer fra naturforvalter Kristina Hatlevoll i Birkenes kommune. Hun lokker med gratis søppelsekker og poser til å samle opp søpla i.

Kristina plukker søppel

NATURFORVALTER: Kristian Hatlevoll går foran med et godt eksempel. – Når jeg er ute på tur har jeg nesten alltid med meg en bærepose til å samle opp søppel jeg finner langs veien eller stien, sier hun.

– Jeg vil gjerne øke kunnskapen og skape en bevisstgjøring rundt forsøpling i kommunen. Der trenger jeg hjelp fra lokalbefolkningen. Derfor vil jeg bli veldig glad for hjelp fra frivillige til å rydde opp nå når våren er på vei og vi har 17. mai i vente, sier Hatlevoll. Hun oppfordrer alle til å ta med seg en søppelpose eller søppelsekk når de skal ut på tur, og plukke med seg søpla de kommer over.

Alle kan være med

– Det kan være søppel som har kommet på avveie langs veistrekninger, stier eller et viktig naturområde for et nabolag. Vi ønsker bidrag fra alle som har lyst, enten det er enkeltfrivillige søppelplukkere, skoleklasser eller organisasjoner som har et område de ønsker å rydde. Ethvert bidrag vil bli registret for innsamling av data om forsøpling i kommunen som et viktig virkemiddel for å ta vare på naturen og miljøet vårt, presiserer naturforvalteren.

Gratis ryddepakker

For å gjøre det enklere for frivillige søppelplukkere, tilbyr kommunen gratis ryddepakker til bruk ved ryddeaksjoner og innsamling av eget og andres avfall når man er på tur. Ryddepakkene, som består av søppelsekker og poser, kommer fra Hold Norge Rent og kan hentes i Servicetorvet på kommunehuset.

Registrering

Registrer gjerne det du finner i aksjoner i Rydde . Via Rydde kan du også opprette din egen ryddeaksjon og invitere med deg vennegjengen. Dersom du er usikker på hvordan du går fram med å rydde, så finnes det også en oversikt over lokale ryddekoordinatorer som Hold Norge Rent anbefaler å ta kontakt med.

Hjelp kommunen

Du kan også hjelpe kommunen med å få oversikt over hvor det kastes søppel, ved å fylle ut dette skjemaet og sende det til Birkenes kommune, Postboks 115, 4795 Birkeland eller putte det i den hvite postkassa ved hovedinngangen til kommunehuset. Det er helt frivillig.

Søppelet kan leveres gratis hos LiBir på Tollnes eller Storemyr.

Så åpningstider her: LiBir

Les mer om Hold Norge Rent