#1omdagen kan gjøre koronahverdagen litt bedre

Når de vanlige aktivitetene forsvinner, er det lett å bli passiv innendørs. Med budskapet #1omdagen vil Norsk Friluftsliv inspirere alle til å komme seg en tur ut hver dag.

1omdagen - illustrasjonsbilde

(FOTO: Synne Kvam)

#1omdagen er en oppfordring om å komme seg ut i frisk luft daglig. Det passer dermed godt som et nyttårsforsett for alle som ønsker å gjøre noe godt for seg selv denne spesielle vinteren.

– Vi gjør dette fordi vi vet at det å komme seg ut i frisk luft senker stressnivået vårt og gjør at vi har det bedre, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier.

Fordelene ved å komme seg ut i naturen er godt dokumentert. En amerikansk studie fra 2020 viste for eksempel at bare 10 minutter i naturen kan være nok til å hjelpe oss å senke skuldrene.

Trenger ikke gå langt

Terskelen for å bli med legges så lavt eller høyt man selv måtte ønske. Man trenger ikke å være spesielt aktiv for å delta, også bare det å for eksempel nyte en kopp kaffe i det fri teller.

– #1omdagen kan være alt fra å sette seg på en benk eller en stubbe til å rusle en liten tur, eller finne et sted utendørs der du kan nyte kveldsmaten. Målet er bare at du kommer deg en tur ut døra, sier Lier.

Spre budskapet!

Norsk Friluftsliv håper at så mange som mulig ønsker å delta på utfordringen og oppfordrer derfor også kommuner, frivilligsentraler, lokale lag og foreninger og andre til å være med å spre budskapet.

Del gjerne bilder eller video på Facebook eller Instagram med #1omdagen.

Ti tips

Ti tips til måter å få en tur ut hver dag:

• Gå en tur og ring en venn eller lytt til din favorittpodkast
  • Luft noens hund
  • Ta lunsjen eller middagen ute i dag
  • Lån utstyr hos din nærmeste BUA eller utlånssentral og prøv en ny friluftsaktivitet
  • Gå ut og tenn et bål med en nærkontakt
  • Gå en tur med hodelykt
  • Er det snø – finn frem akebrettet og lek deg i nærmeste bakke
  • Nyt morgenkaffen i husveggen eller på en benk
  • Utforsk en ny vei i nabolaget
  • Gå på skøyter eller turskøyter