Vis do- og fettvett!

Innhold

I Birkenes kommune opplever vi et økende problem med at våtservietter, Q-tips, snus, tanntråd, sanitærbind og tamponger kastes i toalettet. Det er kun tiss, bæsj og dopapir som skal i do! Når toalettet brukes som avfallsbøtte, fører dette til tette avløpsledninger, oversvømmelser, stopp i pumpestasjoner, økte rotteplager og forurensning av naturen.

Hva bør du gjøre med brukte våtservietter, Q-tips, snus, bleier og matrester?

Svaret er enkelt: Kast det i søpla, aldri i do!

Våtservietter (babywipes) og tørre engangskluter for bleieskift?

Putt den brukte våtservietten/engangskluten inn i den brukte bleien, pakk sammen og kast alt i restavfallet. Våtservietter/engangskluter løser seg ikke skikkelig opp, og samler seg i store baller som tetter rørsystemet. Alle typer våtservietter skal puttes i søppelbøtta – det finnes ingen unntak!

Q-tips, bomullsdotter, sanitærbind, tamponger og sminkefjerning?

Brukte bomullspads, sminkefjerneservietter, sanitærbind, tamponger og Q-tips må ikke kastes i toalettet. Skaff deg en liten søppelbøtte til å ha på badet, slik at du kan kaste alle småtingene i bøtta.

Fettet ditt tetter rørene og mater rottene. Ikke kast matfettet ditt i vasken eller i do! Det tetter rørene, både dine og alle rørene som fører kloakk til renseanlegget. Fett og andre matrester er også med på å holde liv i alle rottene. Ett rottepar og deres unger kan bli til tusen nye rotter på ett år. Rotter i avløpsnettet lever utelukkende av fett- og matrester som kastes i avløpet. Ingen mat – ingen rotter!

Vis do- og fettvett

 

Kilde: http://fettvett.no/images/hi/ror-fett-lego-qtips.jpg