Velkommen til vår nye nettside!

I dag, torsdag 1. juni, lanserer Birkenes kommune sin nye nettside. Den skal gjøre det enklere for deg å finne den informasjonen du trenger og ikke minst benytte kommunens digitale tjenester.

Ny nettside Aud presenterer

– Dette er kjempegøy! Et skikkelig løft for Birkenes kommune, sier enhetsleder for kommunikasjon og kultur, Aud Hellen Bergland. Hun kan fortelle av grunnsteinen ble lagt ned 12. mai i fjor. Da ble det vedtatt å sette av penger til ny nettside, som et tiltak i Prosjekt balanse.

Ledd i digitaliseringsstrategien

– Det er også et ledd i kommunens digitaliseringsstrategi, hvor vi beskriver tjenestene på en enklere og mer lettfattelig måte. Målet er å ha en nettside hvor det er mye lettere for deg å finne det du leter etter, påpeker enhetslederen, som gleder seg til å la publikum, og kommunens ansatte, teste nyvinningen.

– Den har en veldig god søkemotor, og så har den chattefunksjon. Det vil si at du kan «prate» med kommunen på nettet i åpningstida og få svar umiddelbart, sier Bergland.

Klart språk

Rett etter nyttår var 11 av kommunens ansatte på Klart språk-kurs. Det skal også komme brukerne av den nye nettsiden til gode.

– Vi har fokus på klart språk, så det skal være lett å forstå det som står om kommunale tjenester og politiske saker, understreker Aud Hellen Bergland.

Siden februar

Arbeidet med å klargjøre den nye nettsiden har pågått siden februar.

– Da designet vi skjelettet. Så gikk vi ut til de ulike tjenestestedene og ba dem komme med forslag til innhold. Det er blitt bearbeidet og redigert av våre fire webredaktører, forklarer enhetslederen.

De siste ukene er det blitt jobbet på spreng med å få mest mulig ferdig til lanseringsdagen.

– Fortsatt er det en god del arbeid som gjenstår, men vi er absolutt stolte av det vi har fått til så langt, sier Bergland.

Ønsker tilbakemeldinger

Hun henstiller til publikum om å benytte seg chattefunksjonen og komme med ros og ris til den nye nettsiden.

– Er det noe du savner, så ikke vær redd for ta kontakt. Vi ønsker at nettsiden skal være så bra som mulig, og da er vi helt avhengig av tilbakemeldinger fra publikum. Du kan chatte eller sende e-post til Servicetorvet, avslutter Aud Hellen Bergland, enhetsleder for kommunikasjon og kultur i Birkenes kommune.

BILDET: Enhetsleder for kommunikasjon og kultur, Aud Hellen Bergland, viser stolt fram kommunens nye nettside som lanseres i dag, torsdag 1. juni. Enhetslederen er selv en av de fire webredaktørene som har sørget for å fylle nettsiden med innhold. De tre øvrige er Kari K. Birkeland, Arnhild Brakestad og Bjørn Vidar Lie.