Ny stor kulturkveld i Birkeneshallen

Mer enn 100 deltakende ungdommer og rundt 600 publikummere sørget for at fredagens UKM i Birkeneshallen ble en ny markering av Birkenes som kulturkommune.

UKM 2018

Kommuner over hele landet har de siste åra opplevd dalende oppslutning om de lokale ungdomskulturmønstringene sine. Birkenes også. Men 23 år etter den aller første lokale mønstringa på Birkeland er UKM fortsatt det største kulturarrangementet i kommunen, sammen med folkefesten 17. mai.

Ny kunstrekord

Årets 13 sceneinnslag og hele 68 kunstverk – ny rekord! – sørger for at Birkenes beholder posisjonen som en av de største og beste lokale UKM’ene på Sørlandet. Med ungdom i alle sentrale roller både på og bak scenen er også arrangementet i Birkeneshallen en ekte ungdomsmønstring. Det vet publikum å sette pris på. Det var ikke mange ledige seter i ballhallen fredag kveld.

Videre med kunst

To fagpanel var i sving for å avgjøre hvilke kunstverk og sceneinnslag som skulle representere Birkenes i fylkesmønstringa i Arendal i slutten av april. Kunstpanelet, bestående av Andreas Emil Hansen, Kaja Frigstad og Jenny Hiller, valgte ut følgende kunstverk og kunstnere:

• «Mørkets herre», foto, av Nøkkvi Ægir Rikhardsson
  • «Mann og plante», tegning, av Tallak Senum Lie
  • «Vinterfossen», foto, av Vetle Lid Hetland
  • «Bålkos», foto, av Marie Sibel Özcan
  • «Uendelig», foto, av Oda-Emlia Ivarson Hansen
  • En serie med 4 tegninger og malerier av Kristina Linnea Helland-Hansen
  • «Dråpen», foto, av Hui-Ann Hauge Risøy
  • «Det mystiske stedet» maleri, av Blanca Ingrid Chavez Haabesland
  • «Hvalen på himmelen», maleri, av Celina Montero-Gonzalez
  • «The Universe», maleri, av Amanda Sofie Ortiz

Videre med sceneinnslag

Scenepanelet – Kari Hjembo, Gjermund Birkeland, Per Arne Botn, Kent Arild Ludvigsen og Ellen Halvorsen (fylket) – falt ned på:

• Amanda Winsjansen og Celine Lunder, sang og piano
  • Tiril Senum Lie, sang og piano
  • Miriam Rønning, sang
  • Nameless 5 (Anders Erlandsen, Børge Brakestad, Gabriel Teistedal og Jonas Brennsæter), band
  • Sander Brådland Johnsen, hiphopdans
  • Remi André Garberg og Tobias Jacobsen med filmen «The Groke»
  • Jonas Brennsæter og Emil Håkedal Tveite med filmen "PFN Freestylers"

Prisdryss

Birkenes Sparebank har gjort det til en flott tradisjon å dele ut et utviklingsstipend til ett kunstinnslag og ett sceneinnslag. De heldige vinnerne i år ble Tallak Senum Lie med tegningen «Mann og plante» og Celine Lunder med sin tolkning av Willie Nelsons «Seven Spanish Angels». Publikumsprisen gikk til de åtte klassevenninnene i dansegruppa «The Golden Girls».

Se flere bilder fra UKM 2018:

UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018UKM 2018