Åpning av tog og konsert onsdag 13. juni

Onsdag 13. juni skjer det mye på Birkeland!

Lokomotiv

Kl 18 åpnes toget. Toget har nå blitt malt opp, det har fått overbygg og området rundt skal bli ferdig til onsdag 13.juni.  Dette er takket være et samarbeid mellom frivillige og Birkenes kommune. Lillesand- Flaksvandsbanen gikk mellom Flaksvand og Lillesand fra 1896-1953. Dette togsettet er en kopi i normal størrelse som ble laget av Egil Flakk i 2002. Togsettet er nå gitt i gave til Birkenes kommune av Egil, dattera Grete og svigersønnen Jon Ødegård. Åpningen markeres med musikk fra Birkenes Hornmusikk, det dukker opp noen skuespillere med innslag fra jubileumsmusikalen om toget som ble satt opp i 1996. Musikalen ble kalt «Tertitten». Bjarne Bjorvatn er en meget artig og god forteller og vil fortelle noen historier fra togtiden på Birkeland. Det blir offisiell klipping/åpning ved Ordfører, Grete Flakk og Jon Ødegård.

Storband på scenen

Kl 19 konsert med Birkeland Storband

Etter dette kan man gå direkte bort til Tobias jorde for å oppleve Birkeland Storband med kapellmester Geir Knutson. Det blir garantert fin musikk og artige sprell fra Geir!

Ikke nok med det for under konserten vil det dukke opp noen spesielle gjester som Birkenes har grunn til å være meget stolte av: Landslagsskiskytter Lars Helge Birkeland som var med på Norges stafettlag som tok sølv i OL i Pyeong Chang i år! Han var også med på stafettlaget i skiskyting som i år tok gull i Norgesmesterskapet. Det har vel nesten aldri skjedd i skiskytterhistorien at 4 fra samme klubb (Birkenes) går på stafettlaget som tar gull i NM. Det pleier alltid være regionslag/kretslag. De 3 andre vil også gjeste scenen på Tobias jorde denne kvelden. De vil bli «grillet» av tidligere redaktør i Birkenesavisa Bjørn Vidar Lie. Både Ordfører og banksjefen i vår lokale bank har også sagt de vil komme og bli med på feiringen!

Vi oppfordrer folk til å ta turen til sentrum denne kvelden og bli med på arrangementene og bli med å ferie skiskytterne. Lars Helge er den andre birkenesing som tar medalje i OL. Gunn Margit Andreassen tok OL sølv og OL bronse på stafett.

Skiskyttere