Stengte veier i forbindelse med sykkelrittet Tour des Fjords

Tirsdag 22. og onsdag 23. mai vil veien til Lillesand, Kristiansand og Åmli (samt Nordåsveien, Grantunveien og Tveideveien 22. mai) bli stengt i fra 40 minutter opp mot 2 timer.

Varigheten på stengingen avhenger av om rytterne kommer samlet eller ikke. Alle sideveier ut på hovedveiene vil også bli stengt!

Kommunen har vært i kontakt med Politiet, som presiserer at kommunen og publikum må forholde seg til informasjonen som kommer fra arrangørene (se lenker nederst på sida). Det betyr at:

Publikum må regne med at de aktuelle veiene kan være stengt fra ca. 15.30 til 17.15 begge dager.

Vi ber dere ta høyde for dette når dere planlegger dagene, det gjelder også handling i butikkene i sentrum!

Arrangørene beregner at syklistene vil ankomme Birkeland mellom kl 16.20 og 16.50.

Denne dagen kommer de fra Vennesla over Samkom og Steinsland, via Dalane, Urdalen, Mollestadbrua og Flaksvatn til Birkeland. I Fritunkrysset svinger de opp Strøget, inn Nordåsveien, inn Grantunveien, ned ved Sysmia, opp Skolebakken, rundt Tveide og ut på Birkelandsveien (Lillesandsveien) i retning Lillesand.

Denne dagen vil Strøget bli stengt rett nord for Nordåsveien.

Arrangørene beregner at syklistene vil ankomme Birkeland mellom kl 16.30 og 17.00. Denne dagen kommer de fra Lillesand og følger RV 402 (Birkelandsveien) til Fritunkrysset og RV 41 videre mot Mollestad, Drangsholt og Ryenkrysset. Har tar de mot Ålefjær og derfra om Gimlekollen til Kristiansand.

Denne dagen vil Strøget bli stengt ved Fritunkrysset.

Vi gjør oppmerksom på at det er arrangørene av Tour des Fjords som har søkt om, og fått tillatelse til, å benytte veiene til rittet. Det er altså ikke Birkenes kommune som har søkt om eller tatt initiativ til at rittet skal gå gjennom kommunen. Den eneste lokale tilpasningen som er gjort på oppfordring fra Birkenes kommune ved Kommunestyret er den lille sløyfa opp Strøget, om Nordåsveien, Grantunveien og rundt Tveide, for at syklistene og TV2-seerne skal få se litt mer av den flotte kommunen vår. Vi beklager de ulemper sykkelrittet måtte medføre for publikum, men oppfordrer samtidig til å benytte anledningen til å oppleve verdens beste syklister på nært hold. Det vil bli servert gratis pølser og is på Tobias Jorde 22. mai. Her vil det også bli arrangert sykkelritt for barn og unge fra 1 til 12 år denne dagen, etter at verdens beste syklister har passert Birkeland sentrum.

Møt opp og bli med og lag folkefest 22. mai!

Følg lenkene for å se løypekart og trafikkinformasjon fra arrangørene:

Løypekart

Trafikkinformasjon