Stem på Norges beste turrute!

Nå kan du være med å stemme fram Norges beste turrute. På lista over kandidater finner du både Elvestien på Birkeland og løypenettet på Øynaheia/Toplandsheia. Bli med og stem dem fram!

Norges beste turrute 1

ELVESTIEN: En fin trursti langs elva, kort vei fra Birkeland sentrum.

Siden 2010 har landets fylkeskommuner og Gjensidigestiftelsen med faglig støtte fra blant andre Friluftsrådenes Landsforbund, DNT og Miljødirektoratet, samarbeidet om å merke turmuligheter der folk bor og ferdes. Gjennom å gi støtte til turlag, foreninger og organisasjoner har man i felleskap merket nesten 1100 turruter med en samlet lengde på 40.000 kilometer! Nå ønsker de folkets hjelp til å kåre de beste turløypene.

Slik stemmer du

www.turrute.no finner du en oversikt over alle turløypene som er med i kåringen. Her kan du skrive inn fylke eller kommune i søkefeltet og stemme på din(e) favoritt(er). Fylkesvinnerne går videre til en superfinale, der beste turrute blir kåret under stikonferansen i mars 2019. I tillegg får turruten med flest stemmer en publikumspris. Ved å oppgi e-post adressen din er du med på trekningen av turutstyr til hele familien. Avstemmingen avsluttes 31. august.

Elvestien og Øynaheia

Blant turløypene som er med i kåringen er Elvestien på Birkeland og løypenettet på Toplandsheia og Øynaheia.

Elvestien slynger seg idyllisk langs elva fra Fiane til Teinefossen og videre oppover til Slettane bru, en distanse på drøye fire kilometer. Det er tre gapahuker langs elva, og disse brukes mye. Det er også satt opp infotavler langs elva som forteller om fløting og andre kulturminner. Det er lagt ned et betydelig dugnadsarbeid for å gjøre stien så flott og tilgjengelig som den er i dag.

Toplandsheia/Øyneheia er et eldorado for de som liker å gå på ski. Her er løyper for hele familien, med distanser fra 2,5 til 16 kilometer. Løypene går i et ganske åpent og flott terreng.

Ligger godt an

Ett av de viktigste kriteriene i kåringen av Norges beste turrute er at løypa ligger nær der folk bor. I så måte bør Elvestien ligge godt an. Birkenesløypene ligger da også godt an på stemmegivingen, men det er flott om enda flere stemmer. Stemmegivingen avsluttes 31. august, så vi oppfordrer folk til å stemme!

Støtte til skilting

Birkenes har fått støtte av turskiltprosjektet (Gjensidigestiftelsen og Aust Agder fylkeskommune) til flere skiltprosjekter. De gamle treskiltene er nå byttet ut med nye grønne standardskilt langs elva, i turstinettet på Flakkeheia, turstinettet på Birkeland sør og på noen av toppturene. Planen er på sikt å bytte ut treskiltene med de nye standardskiltene på alle stiene.

Flere bilder av Elvestien og løypene på Øynaheia/Toplandsheia:

Norges beste turrute 2Norges beste turrute 3Norges beste turrute 4Norges beste turrute 5Norges beste turrute 6Norges beste turrute 7