Søndag er det TV-aksjon

Innhold

Førstkommende søndag går den årlige TV-aksjonen av stabelen. I år går pengene til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

TV-aksjonskomiteen 2018

GOD STEMNING: Ingenting å si på humøret hos den lokale TV-aksjonskomiteen noen dager før det braker løs. Fra venstre: Ordfører Anders Christiansen, Ann Irene Hauge Møller, Therese Aamlid Bjelland og varaordfører Anne Kari Birkeland. 

– Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen, sier Kirkens Bymisjon på TV-aksjonens hjemmeside. Under mottoet «Mindre alene sammen» vil de skape 700.000 møter mellom mennesker, møter som skal bidra til at de som opplever å stå utenfor, kan få et nytt fellesskap, en seng eller en samtale som kan gi dem muligheten til å oppnå egne mål og drømmer. Pengene skal gå til akuttovernattingsplasser, matstasjoner, arbeidsplasser og fritidsaktiviteter, for å nevne noe.

Støtte fra ordføreren

– Dette handler om de svake i samfunnet. Det er utrolig viktig å skape møteplasser, slik at de kan oppleve å bli inkludert. Det er fint at vi har organisasjoner som påtar seg dette arbeidet. Det står det respekt av, og det skal vi støtte opp om, sier ordfører Anders Christiansen. Sammen med varaordfører Anne Kari Birkeland, Therese Aamlid Bjelland og Ann Irene Hauge Møller utgjør han aksjonskomiteen som organiserer innsamlingen i Birkenes.

Base i banken

Søndag ettermiddag vil de være på plass i Birkenes Sparebanks lokaler, TV-aksjonens base i Birkenes gjennom mange år. Fra klokka 15.00 vil bøssebærerne strømme til banklokalet for å få utdelt bøsser, id-kort og annet materiell. I løpet av et par timer skal alle husstander i kommunen besøkes. Aksjonskomiteen i Birkenes har tradisjonelt hatt et trofast korps av bøssebærere. Det har den fortsatt, men det er likevel noen roder som ikke er dekket før årets aksjon.

Trenger flere bøssebærere

De som kan tenke seg å avsette et par ettermiddagstimer til et godt formål søndag 21. oktober er derfor mer enn velkomne. Men de bør helst si fra på forhånd om at de kommer.

– Det er bare å ringe meg, helst innen fredag, på 900 35 778, oppfordrer ordføreren. Til gjengjeld kan han love litt å spise, en kopp kaffe eller et glass brus, sosialt samvær og ikke minst en dose god samvittighet.

Les mer om Kirkenes Bymisjon og hva inntektene fra årets TV-aksjon skal gå til på

TV-aksjonens hjemmeside