Sommerfest med Arly

Innhold

Fredag 8.juni er det igjen klart for sommerfest i sykehjemsbakgården på Birkeland, i år med ingen ringere enn Birkelands egen countrystjerne Arly Karlsen.

Arly Karlsen

40-ÅRSJUBILANT: Arly Karlsen feirer i år 40 år som countryartist. Fredag 8. juni kan han oppleves under aktivitetssenterets sommerfest i bakgården på Birkenes sykehjem.

Arly Karlsen kommer opprinnelig fra Tveit, men bodde mange år i Villaveien på Birkeland, før han emigrerte til arendalstraktene. I år feirer han 40 år som countryartist med jubileumskonserten «Arly Karlsen 40 år på veien». Her synger han seg gjennom countrymusikkens historie.

Starta på 70-tallet

Etter at han starta sin musikalske karriere på slutten av 1970-tallet, har Arly turnert land og strand rundt. Han har også holdt konserter i utlandet, blant annet i Danmark, USA og Australia. Arly ble for alvor kjent for countryelskende sørlendinger på 1980-og 90-tallet sammen med Western Swingers. Samarbeidet resulterte i fem album, hvorav flere har solgt til gull. Seinere ble det solosatsing med Back Beat Band, som fikk stor innflytelse på utviklingen av Arlys musikk.

The European Highwaymen

I 2007 etablerte Arly sammen med G. Thomas og Ove Støylen The European Highwaymen. Sammen ga de ut albumet «Spinning», som ble innspilt i countrymusikkens hovedstad Nashville med Bobby Bare som produsent. I 2011 ble gruppa Arly Karlsen & Sons etablert med sønnene Kim-Arly og Martin. Med Hawk Christensen på laget har de komponert og spilt inn mesteparten av musikken til reality-TV-serien «Norske Rednecks». Bandet har nå et nytt album på gang.

Prisbelønt vokalist

Arly har 12 CD-plater bak seg, og har opptrådt sammen med mange av countrymusikkens legender, som Bobby Bare, Gene Watson, Bellamy Brothers og Johnny Cash sin lillesøster Joanne Cash. I 2005 ble Arly Karlsen kåra til «Male vocalist of the year» av European CMA (Country Music Awards).

To avdelinger

På sommerfesten i sykehjemsbakgården 8. juni vil han ha to avdelinger med musikk; én med låter av Johnny Cash, Jim Reeves og egne sanger, og én med låter fra tida med «Western Swingers». Her blir det gjenhør med sørlandsklassikere som «Trailerjenta» og «Krigsseileren». Mellom de to avdelingene vil det bli servert kaffe og kroneis, og det blir blomsterlotteri. Festen starter klokka 10.30 og vil vare et par timer.