Seniormesse på kommunehuset

Hva er viktig for deg? Og hvordan få et godt liv som senior? Det kan du få hjelp til å finne ut av onsdag 6. juni.

Seniormessa 2018 arrangørene oppned

ARRANGØRER: Denne kvartetten er sentral i staben bak den aller første seniormessa i Birkenes. Fra venstre: Folkehelsekoordinator og fysioterapeut Knut Simen Thomassen Kirkeholmen, teamleder for rehabilitering og fysioterapeut Anette Lien, enhetsleder for hjemmetjenesten Trude Murberg og fagutvikler i helse og velferd Monica Flaa Birkeland.

Da arrangerer Birkenes kommune sin aller første seniormesse i første etasje på kommunehuset. Fra klokka 10 til 14 blir det foredrag om temaer som alderdom og helse, demens, og bankenes betalingsordninger. Underholdning blir det, og salg av mat. I tillegg vil foajeen, kantina og aktivitetssenteret på kommunehuset være fylt opp av et bredt utvalg av utstillere og leverandører av ulike produkter og tjenester, cirka 30 i tallet. Ved godt vær vil også uteområdet ved kantina bli benyttet. Arrangører av messa, som er beregnet på aldersgruppen 60?, er Birkenes sykehjem og hjemmetjenesten i Birkenes kommune.

«Hva er viktig for deg-dagen»

– Vi har hørt at andre kommuner har arrangert seniormesser med stor suksess, og hadde lyst til å få til noe sånt her også, opplyser Monica Flaa Birkeland, fagutvikler i Enhet helse & velferd og leder av arbeidsgruppa for arrangementet. Ved å legge messa til nettopp 6. juni, slår arrangørene to fluer i én smekk. Dette er nemlig den internasjonale «Hva er viktig for deg-dagen», der kommuner og andre aktører i mange land setter fokus på brukerne og deres ønsker og behov.

– Vi håper det kommer mange besøkende og at de oppdager de spennende mulighetene som fins for seniorer i Birkenes kommune, sier Flaa Birkeland.

Demensvennlig samfunn

Hun minner om at Birkenes kommune har signert avtale med Nasjonalforeningen for folkehelse om å legge til rette for et demensvennlig samfunn. Derfor har ett av dagens foredrag fått tittelen «Demens – en sykdom – noe som angår oss alle!». Det brede utvalget av leverandører som har meldt sin ankomst til messa bør også virke forlokkende, mener fagutvikleren.

– En seniormesse kan sammenlignes med ei varemesse der en kan finne ulike leverandører, produkter og tilbud. Her vil det garantert være mye interessant, sier Monica Flaa Birkeland.

Se programmet for dagen: