Nyåpning i to akter

Innhold

Fredag åpnes den nye utescenen på Tobias Jorde med brask og bram. På formiddagen blir det konsert for barn og ungdom, om kvelden blir det festkonsert for alle, med bygdas egne Venke Knutson og Asbjørn Ribe som programledere.

Nyscenen på Tobias Jorde

Dette blir faktisk andre gang Venke Knutson åpner utescenen på kommunens tusenårssted. Venke med band og gjester var, som mange nok vil huske, en av hovedattraksjonene da den opprinnelige utescenen fikk sin offisielle åpning med en gedigen gratiskonsert i regi av den lokale sparebanken.

Venke og Asbjørn

Venke Knutson og Asbjørn Ribe portretter

Fredag er hun programleder sammen med Asbjørn Ribe når den nye utescenen, med nytt, lokalbygd og lokalsponset tak, åpnes med en ny stor gratiskonsert. Denne gang med utelukkende lokale artister og talenter i hovedrollene. Christian Hestø, Irene og Lars Erik Birkeland, Jostein «Josty» Reinertsen, Celine Lunder, Rebecca Granåsen og Bjørn Olav Hartvigsen – alle skal de opptre under den nye takhvelvingen i kortreist tre.

Eget husband

Et eget husband bestående av Martin Stapnes (bass), Finn Kristian Hartvigsen (gitar), Kevin Andersen (gitar), Møyfrid Sløgedal (tangenter) og Tobias Rønnevig (trommer) skal sørge for tonefølget. Kulturskolebandet Blikkbåx, ungdomskoret Crescendo og Birkebilla Musikkteater vil vi også få se og høre. Det hele starter klokka 18.00, men en time i forveien begynner Birkeland Hornmusikk og varme opp publikum.

Formiddagskonsert

Kveldskonserten utgjør andre avdeling i det offisielle åpningsprogrammet. Klokka 11.30 er nemlig bygdas barn og ungdom invitert til formiddagskonsert med elever og lærere fra Kulturskolen, guttebandet Nameless 5, sanggruppa Krusedull og elever fra 2. og 7. klasse på Birkeland skole. Venke Knutson vil lede også denne konserten.

Til begge konsertene oppfordres publikum til å ha med seg noe å sitte på. 

Konsertplakaten