Gretha er den nye SLT-koordinatoren

Etter ti år i Politiet er Gretha Aune Tanem klar til å skifte beite. 35-åringen er Birkenes kommunes nye SLT-koordinator.

Ny SLT-koordinator

– Det er jo et engasjerende fagfelt, så jeg tror det blir både givende og utfordrende, sier Gretha, som opprinnelig kommer fra Lillesand. Etter endt politiutdanning – med praksis i Vennesla – jobbet hun fire år som etterforsker ved Sentrum politistasjon i Oslo, deretter seks år som kriminaltekniker i Kripos. To barnefødsler senere flyttet hun med mann og barn til Birkeland og Natveitåsen. Det siste halvåret har hun jobbet ved våpenkontoret i Agder Politidistrikt i Kristiansand.

Fikk øynene opp for nytt fagfelt

Da hun ble invitert av kirken i Birkenes til å fortelle om politiets arbeid til «Tårnagentene», fikk hun øynene opp for et nytt fagfelt.

– Jeg kjente hvor givende og viktig det var, og tenkte at jeg kunne ha noe å gi, forteller tobarnsmoren.

Da så SLT-stillingen i Birkenes ble lyst ut, bestemte hun seg for å søke. Mandag denne uka hadde hun sin første arbeidsdag som SLT-koordinator (SLT = Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak).

Kriminalitetsforebyggende

– Det er jo primært en kriminalitetsforebyggende stilling retta mot barn og unge. Jeg skal være bindeledd mellom Politiet og kommunale instanser og frivillige tiltak i kommunen, og en pådriver for at det skal bli best mulig for barn og unge, ikke bare for individet, men også i et samfunnsperspektiv, opplyser den tidligere politietterforskeren.

Ekstra motivasjon

Som mor har hun en ekstra motivasjon til å gyve løs på jobben.

– Jeg har to gutter sjøl, som skal vokse opp i dette miljøet, og ønsker jo at barn og unge skal ha det best mulig, at de skal vokse opp i et godt og trygt miljø og at de skal ha gode forbilder i gode og trygge voksne, sier Gretha Aune Tanem, nytilsatt SLT-koordinator i Birkenes kommune.