Ny norgesmester fra Birkenes

Martin Uldal sørget for et nytt NM-gull til Birkenes IL da han lørdag gikk inn til seier på sprinten i NM i rulleskiskyting lørdag.

NM rulleskiskyting 2018 Martin Uldal

NM-VINNER: Birkenes ILs Martin Uldal på toppen av seierspallen etter lørdagens NM-sprint, flankert av sølvvinner Martin Hol (t.v.) fra Målselvs skiskyttere og bronsevinner Espen Haugøy fra Try IL. (FOTO: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe)

Helt siden 1980-tallet har skiskyttere fra Birkenes IL tatt medaljer i norske og internasjonale mesterskap. Årets norgesmesterskap i rulleskiskyting på Gautefall skulle ikke bli noe unntak. Med bom på de to første skuddene men treff på resten feide 17 år gamle Martin Uldal inn til gull i 18-årsklassen under lørdagens NM-sprint. Medaljegrossisten og landslagsløperen Lars Helge Birkeland måtte denne gangen finne seg i så spille annenfiolin på Birkenes-laget, med «kun» en bronse, også den på sprinten. Flere av de øvrige Birkenes-løperne leverte meget sterke prestasjoner på lørdagens sprint og søndagens fellesstart i det flotte rulleskianlegget på Gautefallheia, der Drangedal IL sto som arrangør.

Se fullestendige resultatlister på NM-arrangørens hjemmeside