Åttende best i landet

Som eneste skole fra Agder kom Valstrand skole helt til finalen i NRKs «Klassequizen».

Klassequizen 2018 Finalelaget fra Valstrand

HOS NRK: Tobias (f.v.), Henning, Tiril og Ida på plass hos NRK på marienlyst i Oslo, hvor semfifinalene og finalene av Klassequizen 2018 ble spilt inn. (FOTO: Martin Konstali, Valstrand skole)

– Vi ble ganske overraska. Vi hadde ikke trodd dét, sier 10. klassingene Ida Tveide, Tiril Senum Lie og Tobias Hellerslien som sammen med Henning Amundsen utgjorde laget fra ungdomsskolen på Birkeland. Etter å ha endt opp som «Lucky Looser» i sin semifinale, trodde Valstrand-elevene at de var slått ut. Da det viste seg at de faktisk hadde best tid av de fire heldige taperne og at det ble finaleplass likevel, var gleden desto større.

Åpnet bra

I finalen, som gikk i beste sendetid på NRK1 sist lørdag, startet Valstrand-laget bra og lå i tet i de innledende spørsmålsrundene. Etter hvert som spørsmålene ble vanskeligere, kom det imidlertid en bom i ny og ne, og laget fra Birkeland falt gradvis nedover på resultatlista. Det endte med en 8. plass av de ni lagene i finalen. Men Ida, Tiril, Tobias og Henning har all grunn til å være stolte av innsatsen. De er tross alt best på Agder og åttende best av de i alt 468 skolene fra hele landet som meldte seg på i år!

– Det er jo kult, sier Tiril.

Stor opplevelse

Opplevelsen ved å komme til semifinalen og få reise til Oslo og NRK for å spille inn TV-sendingene ville de uansett ikke vært foruten.

– Det var veldig gøy å faktisk komme til finalen, sier Ida.

– Det var en opplevelse å være på NRK, sier Tobias.

– Alt har egentlig vært gøy, både å være med, å få reise til Oslo og å få slippe skolen, sier Tiril.

– Så dere anbefaler Valstrand skole å stille opp i Klassequizen neste år også?

– Åja! Absolutt!