Arbeidsuke på norsk og engelsk

Da Harriet Lee fra Wallingford i England skulle finne et sted å være i arbeidsuka, falt valget på Birkenes kommune!

Harriets arbeidsuke 1

MØTTE ORDFØREREN: Tirsdag møtte Harriet ordfører Anders Christiansen, som fortalte blant annet om hvordan kommunen er bygd opp politisk og administrativt.

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe jeg bare kunne få gjort nå, og dette var en spesiell sjanse, forteller 15-åringen, som går nest siste året på ungdomstrinnet på Wallingford School. For geografiinteresserte: Wallingford ligger mellom Oxford og Reading, cirka en times kjøretur fra London.

Obligatorisk

Som i Norge inngår ei ukes arbeidspraksis som en del av undervisninga på 10. trinn i ungdomsskolen også i England. Ettersom kusina til Harriets mamma heter Aud Hellen bergland og jobber som enhetsleder for kommunikasjon og kultur i Birkenes kommune, fikk Harriet muligheten til å finne ut hvordan man jobber i en middels stor kommune i Norge.

Fullt program

Etter å ha brukt helga på å gjøre seg litt kjent i området sammen med Aud, startet Harriet arbeidsuka i Servicetorvet på kommunehuset mandag morgen. Tirsdag møtte hun ordfører Anders Christiansen, som ga henne en innføring i hvordan en kommune er bygd opp og fungerer. Onsdag er Harriet på Birkeland skole, hvor hun skal følge både undervisningen og SFO-tilbudet. Torsdag skal hun fotfølge rådmannen, mens arbeidsuka avsluttes fredag med hospitering på sykehjemmet. Her blir det kanskje også en aldri så liten konsert for de eldre og ansatte. Harriet er nemlig temmelig musikalsk, hun synger og spiller både gitar, ukulele og piano. Hjemme i England spiller hun i band og opptrer på den lokale puben, markeder og andre arrangementer.

Blir kjent

Under oppholdet i Norge bor Harriet på Rugsland, hos Aud. Med bilcrossbygda som utgangspunkt blir det utflukter både til fots og på fire hjul, ut i birkenesnaturen, til Kristiansand og Lillesand, for å nevne noe.

Trives

Så langt har både arbeidsuka og fritida falt i smak.

– Det er veldig flott natur i Birkenes, og det er hyggelig å jobbe i Birkenes kommune. Jeg prøver å forstå så mye som mulig, men menneskene her er virkelig hyggelige, så jeg har det fint, sier Harriet Lee.

Se også innlegg om Harriet og hennes arbeidsuke i Birkenes på Wallingford School’s facebookprofil:

Wallingford School

Harriets arbeidsuke 2

THE MAYOR: Før avreise til Norge, hadde Harriet besøk av Aud. Da fikk de møte Michael Kidley som er Mayor of Wallingford, en form for ordfører, valgt for ett år av gangen. I motsetning til i Norge, er ikke den lokale ordføreren nødvendigvis politiker. Han eller hun er mer en frontfigur som representerer kommunen ved høytidelige anledninger.