Gratulerer med universiadegullet!

Espen Uldal i Vinteruniversiaden 2019

GULLVINNER:Espen Uldal flankert av sølvvinner Maksim Varabei (t.v.) fra Hviterussland og bronsevinner Adam Vaclavik fra Tsjekkia etter medaljeseremonien for fellesstarten i Krasnojarsk. (FOTO: Press Service of the Winter Universiade 2019 Directorate)

– Vi synes det er veldig stas at noen representerer kommunen internasjonalt og leverer så gode prestasjoner. Det er vi veldig stolte av, sier ordfører Anders Christiansen.

Espen Uldal var en av åtte unge skiskyttere som representerte Norge under den 29. Vinteruniversiaden – populært kalt «Student-OL – i Krasnojarsk i Sibir 2.-12. mars. 21-åringen fra Speidervegen på Birkeland konkurrerte med både juniorverdensmestere og verdenscupløpere. Likevel gikk han inn til 4. plass sprinten, 5. plass på jaktstarten og 6. plass på single mix-stafetten, i tospann med Hege Kittelsen, før han altså kronet den sterke OL-innsatsen med gull på den avsluttende fellesstarten.

Kommende helg går den ferske OL-vinneren norgescup i Orkdal før sesongenn avsluttes med NM i Ål i Hallingdal siste helga i mars.

Vi ønsker Espen lykke til begge steder!