Glade for sommerjobb på sykehjemmet

Eline Stoveland og Hanne Håbesland føler seg heldige som har fått sommerjobb på Birkenes sykehjem denne sommeren.

Sommerjobb på sykehjemmet 2019

SOMMERJOBB: Hanne Håbesland og Eline Stoveland har sommerjobb ved Birkenes sykehjem i år.

– Veldig, svarer Hanne på spørsmålet om hun er glad for å være en av de to utvalgte ungdommene som fikk sommerjobb på sykehjemmet i år. Tidligere har kommunen tilbudt ungdom sommerjobb kun ved teknisk avdeling. I år har kommunen gjort en vri og tatt inn ungdommer i både sykehjem, barnehage og SFO.

Det synes Hanne og Eline er flott.

– Vi håper det blir videreført, sier de.

Tre arbeidsuker

Vi møter de to 17-åringene i den første av tre arbeidsuker på sykehjemmet. For Hanne er sommerjobben midt i blinken. Hun tar nemlig helsefag ved Dahlske videregående og har planer om å bli sykepleier. Det har ikke Eline, men etter noen dager i sykepleieruniform, holder hun muligheten åpen.

– En lærer jo mye om hva det går ut på, så det kan jo være, sier hun med et smil.

Varierte arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene er varierte, alt fra å smøre og servere frokost til lufteturer med pasientene. For Hanne, som har hatt både arbeidsuke og praksis ved Birkenes sykehjem, er oppgavene kjente. For Eline, som går studiespes på Møglestu, er det annerledes.

– Det er litt uvant, det er jo helt nytt, men en kommer jo inn i det. Det er gøy og lærerikt, sier 17-åringen.

Trives godt

Både Hanne og Eline trives godt sammen med de eldre og de ansatte på sykehjemmet.

– Det er veldig koselige folk, og alle er kjempehyggelige, både pasienter og ansatte, sier Eline.

Begge skal jobbe tre uker, så skal de ha ferie. I alle fall Eline. Hanne har nemlig sikra seg en sommerjobb til.

– Jeg skal jobbe litt på 3B også, sier 17-åringen.

Av Samira Hamad og Bjørn Vidar Lie