Åpning av ny tursti langs elva -  Bli med på søndagstur!

Innhold

En ivrig pensjonistgjeng med Olav B. Tveite og Erik Aamlid i spissen har nå ryddet og merket ny tursti langs østsida av elva fra Slettane bru til Årdalen/Eriksbu. Stien slynger seg idyllisk langs elva, det er laget både bru, trapper og trollstige! Selve åpningen blir søndag 2. september kl 15 på østsida av Slettane bru!

ElvaEn liten «kunstinstallasjon» har de også satt opp og som de sier at folk kan tolke som de vil! Stien er 1, 2 km lang.  Det er 13 pensjonister som har vært med på prosjektet og de har brukt utallige timer på dette samtidig som de har hatt det sosialt og moro! Det har vært ufremkommelig her i alle år, men er nå blitt åpnet opp og merket med de grønne standarskiltene som nå brukes over hele Norge. De startet egentlig i fjor, men mye arbeid måtte gjøres om igjen etter at flommen hadde herjet

 

    Trapp på tursti

De 3 grunneierne Albert Holte, Nina Ramse og Liv Karin Aamlid har vært velvillige og meget positive til å la stien gå på sin eiendom. Prosjektet har vært et samarbeid mellom kulturkontoret og de frivillige pensjonistene.

Tursti

Selve åpningen blir søndag kl 15 på østsida av Slettane bru. Vi anbefaler folk  å gå fra Teinefossen, og da får de en fin tur opp langs elva på vestisida til Slettane bru. De kan gå ned igjen på østsida. Det er litt over 2 km opp, og det er lurt å beregne god tid. Fra Årdalen/Eriksbu kan man gå langs riksveien ned igjen til Teinefossen eller evt ta turen over Årdalsåsen til Nordåsen og ned til Birkeland.

Det er også mulig å kjøre bil til Slettane bru og parkere der -helst på vestsiden. Da kan man gå den nye stien (1,2 km) ned til Eriksbu og gå samme vei opp igjen til bilen. Det er også en fin mulighet å parkere langs riksvei 41 ved Årdalen. Derfra kan man følge skilt ned til elva og oppover til Slettane bru.

Det vil bli servert bålkaffi, brus og kake når folk ankommer gapahuken «Eriksbu», og det er naturstiquiz for barn. Alle barn vil bli premiert!

Det er en enkel tursti, men det går ikke an å gå den med barnevogn eller rullestol.