Ny kobling mellom Birkenes og Lillesand

Om det blir noen kommunesammenslåing mellom Birkenes og Lillesand, gjenstår å se. Men nå har i alle fall de to nabokommunene bundet nok et bånd, gjennom felles it-avdeling.

Åpning av ny it-avdeling 1

GOD STEMNING: Ordførerne Anders Christiansen (t.v.) og Arne Thomassen gjorde den symbolske sammenkoblingen av to nettverkskabler til en humørfylt seanse.

Birkenes og Lillesand samarbeider allerede om tjenester som regnskap og lønn, oppmåling og geodata, jordbruks-, skogbruks-, miljø- og viltforvaltning. Tirsdag ble etableringen av IT-tjenesten i Birkenes og Lillesand kommuner markert med bløtkake, taler og ikke minst en symbolsk sammenkobling av to datakabler i den nye it-tjenestens lokaler på Tingsaker i Lillesand.

Akkurat passe

– På Birkeland er vi veldig glade for dette samarbeidet. Nå har vi vært aleine, vi har vært med Kristiansand, og da vi fikk muligheten til å hoppe på dette samarbeidet, så gjorde vi det. It er sårbar, kritisk infrastruktur, og dette blir akkurat passe stort, passe robust og nært, sa ordfører Anders Christiansen før han koblet sin grønne nettverkskabel sammen med Lillesand-kollega Arne Thomassens blå.

Samtaler på gang

Thomassen fulgte opp med å forsikre at nabokommunen er like fornøyd med it-samarbeidet.

– Vi skal jo snakke sammen om andre ting au, og det skjer jo så mye mellom disse to kommunene, så dette er bare kjempespennende. Det gode samarbeidet, det gode forholdet, da får vi de aller beste resultatene, sa Thomassen.

Ordfører-ros

Han benyttet anledningen til å rose de ansatte ved den nye it-avdelingen og alle andre som har bidratt til å få nyetableringen på plass.

– Dere har gjort en formidabel innsats. Det kunne vært interessant å se nærmere på hva dere har gjort, for dette er interessant, dette er komplisert, og dette må vi ta lærdom av, sa Lillesand-ordføreren.

Vegg i vegg med Struktur1

Den nye it-avdelingen skal ha åtte ansatte og to lærlinger lokalisert i nye kontorlokaler vegg i vegg med den felles lønns- og regnskapsenheten for de to kommunene, Struktur1.

Åpning av ny it-avdeling 2

DET NYE IT-LAGET: Den nye it-avdelingen, som består delvis av tidligere it-ansatte i de to nabokommunene, skal ledes av Andreas Brovig (lengst til venstre).