Allsang og kulturprisutdeling

Fredag 1. juni er det klart for en ny utgave av «Allsang på jordet», i år med utdeling av kommunens kulturpriser.

Allsang Blikkbåks

BLIKKBÅKS: Kulturskolebandet Blikkbåks gjorde stor suksess på tusenårsscenen under fjorårets «Allsang på jordet». Den musikkglade gjengen stiller opp i år også.

I fjor ble det arrangert konsert på formiddagen og allsang om kvelden på utescenen på Tobias’ Jorde. Det var så populært at kommunen satser på det samme i år. Førstkommende fredag (1. juni) blir det derfor konsert på formiddagen, for skoleelever, barnehagebarn og alle andre som har tid og lyst. Om kvelden blir det allsang med utdeling av kommunens kulturpriser.

Kulturskolen vil være sentrale både på formiddagen og ettermiddagen.

Formiddagskonserten

Formiddagskonserten, som starter klokka 11 og vil vare cirka halvannen time, vil ha innslag fra både skolene og Kulturskolen. Guttebandet Nameless 5, som er klare for finalen i MGP Junior (!!!), vil opptre, det blir flere soloinnslag, og det hele skal ledes av Celine Lunder og Kristin Dahl. Husbandet er satt sammen av kulturskolens egne, og svært dyktige, lærere. Så her skulle alt ligge til rette for skikkelig trøkk!

Allsangkonserten

Husbandet fortsetter utover kvelden, da som komp for allsangen, som i år vil bli ledet av kulturskolerektor Nina Martinsen og kulturskolelærer Anna Birkeland Sørlien. Under allsangkonserten, som starter klokka 18, vil du også få møte flere av bygdas driftige og dyktige aktører innen musikk og sang. Både Birkenes Hornmusikk, kulturskolebandet Blikkbåks, Birkenes bygdekor og flere solister har meldt sin deltakelse. Hyggelig er det også at det nystarta barnekoret Soul Children vil synge.

Kulturprisutdeling

Som om ikke dette er nok, vil kommunens benytte anledningen til å dele ut Kulturprisen, Kulturblomsten og Ungbirken under allsangkonserten om kvelden. Det er alltid spennende å se hvem som får de gjeve og høythengende prisene, som vil bli delt ut av ordfører Anders Christiansen og leder i Tjenesteutvalget, Anders Snøløs Topland. Den som vil vite dét, har bare én ting å gjøre: Ta turen til Tobias’ Jorde fredag kveld.

Vi ser fram til noen koselige timer på Tobias jorde og oppfordrer folk til å ta med både naboen og stol å sitte på, sier kulturleder Wenche Flaa Eieland. Hun legger til at det er værforbehold.

Tidligere kulturprisvinnere