Våg å være kjip!

Er du en kjip forelder? Kommunens AV-OG-TIL-koordinator ønsker å sette fokus på tenåringer, alkohol og foreldres grensesetting.

Birkenes kommune er AV-OG-TIL-kommune, og har et ekstra fokus på alkoholforebygging og holdningsskapende arbeid. I den anledning setter vi nå, sammen med alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL, et spesielt søkelys på den noen ganger kjipe jobben med å være tenåringsforelder.

Klare regler gir mindre drikking

Forskning viser at i familier hvor de har klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre, og de drikker mer forsiktig. Et godt råd er derfor å snakke med tenåringen om alkohol og ha klare regler. Det handler kort og godt om å være både kjip og kjærlig i møte med barna våre.

Sammen står vi sterkere

Det er lettere sagt enn gjort, men sammen står vi sterkere. Dersom du vil lese mer om temaet, få innspill til hvordan du selv kan prate med din tenåring om alkohol eller rett og slett sjekke om du er en kjip nok forelder selv, så gå inn på http://kjipeforeldre.no/

Målrettet arbeid

Gjennom samarbeidet med AV-OG-TIL jobber Birkenes kommune målrettet med alkoholforebygging for godt alkovett. Vil du vite mer om AV-OG-TIL kan du gå inn på deres hjemmeside.

11.05.2017
Sist endret
11.05.2017
Publisert av