Støttekontakt og avlastningshjem

Lyst til å gjøre noe meningsfullt for andre?

Birkenes kommune har ledig oppdrag som støttekontakt og avlastningshjem.

 

Støttekontakt: En støttekontakt hjelper et annet menneske til å kunne utfolde seg bedre, mestre ulike livssituasjoner og få mer tro på seg selv gjennom sosialt samvær og aktiviteter over tid. Samværet med en støttekontakt gir en mer meningsfull fritid, noe å se fram til og gode minner å se tilbake på. Det å være støttekontakt innebærer å delta på ulike aktiviteter som turer, bibliotek, disko, kafé, kino og andre ulike arrangementer. Det at du blir støttekontakt kan hjelpe et annet menneske mer enn du aner!

De som trenger en støttekontakt er barn, ungdom og voksne. Noen har lite nettverk, føler seg ensomme, har en utviklingshemming, har en fysisk skade eller har sosiale- eller psykiske utfordringer.

Vi har pr. i dag stort behov for støttekontakter som er 50 år og oppover, samt menn/kvinner over 18 år som har sertifikat.

 

Avlastningshjem: Avlastningshjem er et stabilt hjem hvor barn kan komme en helg i måneden i trygge omgivelser. Målet er å avlaste familien. Det er viktig at de som blir engasjert har evne til å gi positiv oppmerksomhet og god omsorg i trygge rammer. Det er også viktig å kunne sette tydelige grenser på en god måte.

 

Kriterier for oppdrag som støttekontakt/avlastningshjem: Du må ha fylt 18 år, du må være stabil, pålitelig og må kunne binde deg for minst et halvt år. Du trenger ingen formell kompetanse, det viktigste er at du er motivert og ønsker å gi av deg selv. Det er en fordel å ha sertifikat og bil. Politiattest må fremlegges før oppstart i oppdrag ved arbeid med barn og personer med utviklingshemming.

 

Dersom dette virker interessant, ta kontakt for en hyggelig prat:

Anette Mathilassi, 95 44 58 15, eller e-post: anette.mathilassi@birkenes.kommune.no

 

Søknadskjema støttekontaktoppdrag/avlastningshjem

 

Publisert
07.11.2014
Sist endret
23.03.2016
Publisert av
_webredaktor@birkenes.kommune.no

Kontaktinformasjon

Birkenes kommune
PB 115 
4795 Birkeland 
Telefon: 37 28 15 00 
Faks: 37 28 15 01
E-post: postmottak@birkenes.kommune.no

Org. nr: 964 965 870
Åpningstider:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 10.00 - 14.00 (13.00 i juli)
Onsdag stengt

Sentralbord: 09.00 - 15.00 alle hverdager

Elektronisk søknadsskjema